< Vrati se na blog

„Želja mi je svoju mladu obitelj zadržati u Slavonskom Brodu“

Iako potječe iz dijela Hrvatske u kojemu je iseljavanje postalo trend među mladima, ovaj je inženjer strojarstva odlučio sva svoja znanja i iskustva uložiti u novi posao koji će njemu i njegovoj obitelji omogućiti ostanak u Hrvatskoj.

13.06.2018

„Želja mi je svoju mladu obitelj zadržati u Slavonskom Brodu“

Slaven Dugalić Toffolini 28-godišnjak je iz Slavonskog Broda koji je odlučio ostati u svom rodnom gradu, ondje se zaposliti i uzdržavati svoju mladu obitelj. Iako potječe iz dijela Hrvatske u kojemu je iseljavanje postalo trend među mladima, ovaj je inženjer strojarstva odlučio sva svoja znanja i iskustva uložiti u novi posao koji će njemu i njegovoj obitelji omogućiti ostanak u Hrvatskoj.

„Kada se otvorila mogućnost na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje da povučem određena sredstva da bih pokrenuo svoj posao, vidio sam tu pravu priliku i uz svoj poduzetnički duh i uz želju da nešto napravim za svoj grad, ostao sam ovdje i nisam pogriješio“, započeo je svoju priču Slaven, koji je prošle godine pokrenuo i do danas uspješno vodi Termotehniku j.d.o.o. u Slavonskom Brodu. Mladi otac kojemu je bitno da njegovo dijete odraste upravo u tom gradu, odlučio je tako proučiti mjere aktivne politike zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i dati sve od sebe da ostvari svoju želju još iz studentskih dana:  „iskoristio sam mjeru za samozapošljavanje, otvorio sam vlastiti biznis i želja mi je svoju mladu obitelj ostaviti u Slavonskom Brodu“, rekao je Slaven.

Put ga je vodio strojarstvu, struci za koju se školovao, a prve informacije o mjerama doznao je s televizije i radija te nakon toga kroz razgovore sa savjetnicima u uredu HZZ-a. U namjeri da spoji ljubav prema struci i potrebu za zapošljavanjem, savjetnici HZZ-a pronašli su za njega rješenje. „Cijeli proces nije trajao dugo, imao sam pomoć pri izradi poslovnog plana, imao sam pomoć pri svim aspektima dolaska do vlastite firme i ovim putem im zahvaljujem na tome“, zaključio je Slaven,

Potpore za samozapošljavanje iznose do 55 tisuća kuna, odnosno do 70 tisuća kuna u slučaju da želite zaposliti do dvije osobe na stručno osposobljavanje za rad ili ako se do pet osoba želi udružiti mogu dobiti do 275.000 kuna. Za više informacija, obratite se najbližem uredu HZZ-a ili pošaljite upit putem društvenih mreža.

Iskoristite i vi mogućnosti i zaposlite se u Hrvatskoj. Imamo rješenje!

Podijeli s prijateljima

nastavi čitati

Sirač - osposobljavanje
Oni su dokaz kako podići konkurentnost na tržištu rada

Mala drvna industrija i velika stolarska radnja zaposlila je mnoge stanovnike Sirača i to kroz mjeru osposobljavanja na radnome mjestu, omogućujući nezaposlenima da se zaposle, poslodavcu da pronađe radnu snagu, a lokalnoj zajednici prosperitet.

Pročitaj više
Gdje postoji hobi postoji potencijal
Gdje postoji hobi iz ljubavi, postoji i potencijal za vlastiti posao!

Aleksander je u svojim 50-ima odlučio sve godine predanog rada s automobilima staviti pod zajednički nazivnik te otvoriti obrt u kojemu će upravo oldtajmeri biti njegova svakodnevica.

Pročitaj više
Antonija Cerina zajedno do posla
Svaka žena zaslužuje podršku i potvrdu svoje vrijednosti

Od 2017. godine u „Zaželi“ je uključeno više od 3.000 žena, a u drugoj polovici ove godine namjeravamo zaposliti još najmanje toliko žena, te će vrijednost projekta biti veća od milijardu kuna.

Pročitaj više

Budi u tijeku sa svim informacijama!

  facebook


Prati nas na Facebooku

  linkedin


Koristi LinkedIn

  Imam pitanje
 

Pitaj nas

  Prijavi se na newsletter